Om

 

 

TL 1

Mitt navn er Lise Helgesen, og jeg driver YogaLise.

YogaLise holder til i Hønefoss området.

Jeg bor på landet utenfor Hønefoss, sammen med min sønn og to hunder.

Jeg er utdannet sykepleier og har arbeidet som det i godt over 20 år.

Jeg har alltid vært opptatt av helse, og det å se hele mennesket. Samspillet mellom det fysiske, mentale og emosjonelle, og hvordan alt henger sammen, og påvirker alt.

I 2013 ble jeg syk, og fullstendig satt ut av spill. Det kom som en overraskelse, selv om kroppen nok hadde sendt signaler over lang tid. Mottakeren hadde ikke fått de med seg, og kroppen stoppet opp. Etter å ha arbeidet mange år med uregelmessige arbeidstider, høyt tempo på jobb, lang pendlervei, studier ved siden av jobb, blitt mor og gjennomgått samlivsbrudd – kort sagt, levd livet – så var nå tiden kommet for å virkelig kjenne etter hvordan JEG hadde det. Og det var ikke særlig bra. Jeg ble godt kjent med helsevesenet fra den andre siden – og det var stort sett gode møter. Så jeg har gått fra å være fullstendig sengeliggende, og måttet hvile mellom dusj og frokost, til å nå undervise andre i MediYoga – Medisinsk Yoga.

Da jeg endelig forstod at jeg måtte lytte til kroppen, så skjønte jeg at selvmedfølelse og egenomsorg var det jeg måtte starte med. Forståelse for hvorfor jeg hadde havnet der jeg var kom sigende, erkjennelse av de faktiske forhold tok sin tid og gjorde vondt. Målet mitt var hele tiden å finne en vei tilbake til så optimal og god helse som mulig. Jeg husket tilbake til da jeg trente T`ai chi og Qigong, og hvor godt det var. Jeg husket også yoga treningene sammen med yoga dvd`ene som jeg gjorde hjemme innimellom vakter, og tenkte at yoga – det kan jeg prøve.

I 2014 meldte jeg meg på et MediYoga kurs, og kjente med en gang i kropp og sinn at det gjorde meg godt. De lange dype åndedragene var krevende til å begynne med, men etterhvert som spenningene løste seg opp og det ble bedre plass for pusten – gikk det bedre for hver time. Jeg hadde funnet min vei til bedre helse og jeg hadde funnet en ny retning i arbeidslivet.

Våren 2015 ble jeg utdannet MediYoga Instruktør, jeg fortsatte videre på utdanningen til å bli MediYoga Terapeut og Lærer, og jeg ble diplomert i mai 2017.

Jeg har praktisert MediYoga fra våren 2014. Jeg gjør min yoga på morgenen, det er en god måte å få kroppen varsomt igang, og jeg gir meg selv mulighet til å kjenne etter hvordan jeg har det. Jeg blir bevisst rett og slett, og den bevisstheten tar jeg med meg ut i dagen. Og det gir meg en god følelse å vite at jeg har starten dagen med egenomsorg.

Mitt ønske er å skape et sted hvor du kan får et pusterom i hverdagen, et sted hvor du kan være deg – hvor det ikke er noe du skal prestere eller nå.

Stolt og glad er jeg for å kunne få dele min kunnskap med deg ❤

 

Utdanning

Offentlig godkjent sykepleier

NLP Life Coach

Innføringsseminar i Kognitiv Terapi

MediYoga Instruktør

MediYoga Instruktør Stress og Utbrenthet

MediYoga Terapeut og Lærer utdanning

 

Praksis

Jobbet ved Oslo Universitetssykehus – Ullevål                                 1990 – 2013

Hjertekirurgisk og Generell kirurgisk intensiv avdeling

Jobbet ekstravakter innen rus og psykiatri.